Lafuma MOBILIER se stává součástí skupiny PEUGEOT FRÈRES INDUSTRIE

Anneyron, 12. července 2024: Informace pro všechny naše zákazníky a partnery


Se třemi výrobními závody a 230 zaměstnanci ve Francii se Lafuma MOBILIER připojuje k rodinné skupině PEUGEOT, aby podpořila rozvoj své značky ve Francii a v mezinárodním měřítku, kde společnost vytváří více než 50 % svého obratu a prodává své produkty ve více než 40 zemích. PEUGEOT FRÈRES INDUSTRIE tak oceňuje jedinečné know-how společnosti Lafuma MOBILIER: praktické a důmyslné produkty pro bytové zařízení, které doplňují další značky MAISON PEUGEOT, jako jsou PEUGEOT SAVEURS, MONBENTO, TIVOLY, JULBO, BRETAGNE CÉRAMIQUE INDUSTRIE a SIGMA.


Lafuma MOBILIER se svými pohodlnými, odolnými a opravitelnými produkty více než kdy jindy klade důraz na odpovědnou výrobu s pozitivním dopadem. Značka, označená jako Living Heritage Company (EPV), udržuje emocionální spojení se svými zákazníky založené na kvalitě a blízkosti, které přesahuje generace. Od batohu s kovovým rámem v roce 1930 přes vytvoření skládacího kempingového nábytku v roce 1954 až po vynález křesla s jeho slavnou polohou nulové gravitace v roce 1962, který je trvalým bestsellerem, Lafuma MOBILIER pokračuje ve své inovační strategii zaměřené na pohodlí, ergonomii a funkčnost.

Výrobky Lafuma MOBILIER, na které se vztahuje 5letá záruka, včetně 120 s označením LongTime® zaručující odolnost a opravitelnost, se prodávají na více než 4000 prodejních místech po celém světě, na tržištích a na webových stránkách.


Nový příběh pro Lafuma MOBILIER po boku Maison Peugeot
Připojením se k prestižní francouzské průmyslové skupině a sdílením společných hodnot bude Lafuma MOBILIER těžit ze zkušeností PEUGEOT FRÈRES INDUSTRIE a bude pokračovat v rozvoji své značky a aktivit v mezinárodním měřítku.

"Lafuma MOBILIER je rodinná společnost, která dokonale ztělesňuje hodnoty značky Peugeot. Byli jsme fascinováni kompetencí a podnikatelským duchem týmu a sdílíme silnou vizi manažerů: udržitelný výkon pro blaho zákazníků." Těšíme se, že Lafuma MOBILIER "se začlení do rodinné skupiny Peugeot a společně zahájí novou éru jejich podnikatelského závazku." řekl Christian Peugeot, prezident Peugeot Frères Industrie.

Od roku 2014 byla Lafuma MOBILIER ve vlastnictví švýcarské skupiny CALIDA, která vřele vítá projekt prodeje společnosti PEUGEOT FRÈRES INDUSTRIE: pověst značky PEUGEOT, její rodinný kapitál se silnými hodnotami a průmyslová historie z ní činí logické pokračování ve vývoji značky a produktů Lafuma MOBILIER.

Vlastní prodej proběhne během třetího čtvrtletí roku 2024 po konzultaci se zástupci zaměstnanců. Bude zahrnovat všechny dceřiné společnosti Lafuma MOBILIER S.A, včetně LALLEMAND S.A, specialisty na plastové inženýrství v departementu Ain, a SHERPA LOGISTIQUE (Drôme).

Rok 2024 je pro naši značku s logem topolového listu více než kdy jindy přelomový. Své 70. výročí slavíme speciální edicí vintage produktů, které dosáhly velkého úspěchu, rozšířením produktových řad o vybavení zahrady, která se stala další místností domu, a novým e-shopem s náhradními díly a náhradními potahy doprovázejícími naše zákazníky po celou dobu životnosti našich produktů.